Restaurangen på Molkoms folkhögskola

På Molkoms folkhögskola finns en restaurang som, förutom att se till så att alla våra studerande och personal får mat, även är öppen för allmänheten. Här hittar du aktuell matsedel och öppettider.

Välkomna!

Vår restaurang är öppen för lunch för externa gäster mellan 11:30 – 13:00

Är ni ett större sällskap ser vi gärna att ni kontaktar oss i förväg.

Öppettider för studerande

Restaurangen har öppet måndag till fredag. Vi serverar lunch och middag.

  • Frukost mellan klockan 07.30–8.30
  • Fika mellan klockan 09.50-10.20
  • Lunch 11:30-13:00
  • Middag mellan klockan 16.30–18.00.

Kassan är öppen 

  • 08:00-13:00
  • 13:30-18:00

Matsedel

Vecka 40 (6 - 10 oktober)

Måndag

  • Dagens vegetariska: Kikärtsgryta Tikka Masala med ris
  • Dagens lunch: Pasta med kyckling, soltorkade tomater och vitlök
  • Kvällens vegetariska: Vårrullar med fried rice och mangochutneycrème
  • Kvällens middag: Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor

Tisdag

  • Dagens vegetariska: Chili sin Carne med ris
  • Dagens lunch: Stekt fläsk med löksås alt. bruna bönor samt kokt potatis
  • Kvällens vegetariska: Palak Paneer med tomat och halloumi
  • Kvällens middag: Spaghetti och köttfärssås

Onsdag

  • Dagens vegetariska: Vegetarisk lasagne
  • Dagens lunch: Fiskgratäng med räkor och dill serveras med kokt potatis
  • Kvällens vegetariska: Tofugryta med röd curry och spenat serveras med ris
  • Kvällens middag: Kyckling i currysås med ris

Torsdag

  • Dagens vegetariska: Pastagratäng med fetaost, broccoli och vitlök
  • Dagens lunch: Biff Stroganoff med ris
  • Kvällens vegetariska: Vegschnitzel med pepparsås, stekt potatis och ärtor
  • Kvällens middag: Kyckling Alfredo

Fredag

  • Dagens vegetariska: Krämig böngryta med oregano och tomat
  • Dagens lunch: Helstekt kotlett med grönpepparsås och potatisgratäng
  • Kvällens vegetariska: Husets pizza
  • Kvällens middag: Husets pizza

Svenska och lokala råvaror

I största möjliga mån serverar vi:

  • Kött och fågel från svenska gårdar.
  • Fisk och skaldjur som är msc-certiferade.
  • Rainforest Alliance-certifierat kaffe från Löfbergs.
  • Ekologiska och rättvisemärkta bananer.
  • Ägg, champinjoner, mjölk, grädde, sylt och bär från lokala producenter.
  • Pannkakor till viss del gjorda av bovetemjöl från Molkom.

Sidan uppdaterad