Guldkornet kök och kafé

På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!

Beställ på telefon: 010-834 83 08

Måndag

  • Vegetarisk: Biffar på röda linser, grå ärta och lagrad ost, rostad kål samt potatismos
  • Opera strömming med potatismos och lingon
  • Wok på kyckling, färska grönsaker och nudlar, med chilicréme

Tisdag

  • Vegetarisk: Lasagne på bönor, körsbärstomater och parmesan
  • Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
  • Fiskfilé med tomat, kapris, sardeller, basilika och citron

Onsdag

  • Vegetarisk: Risotto biffar med fänkål, svamp, bönor och svartrot
  • Örtrik köttfärslimpa med bacon samt gräddig tomatsås med champinjoner och gräslök

Torsdag

  • Vegetarisk: Tortillas fylld med kidneybönor, färska grönsaker och lagrad ost
  • Panko panerad kyckling med dijonsenapsgräddsås
  • Ostgratinerad falukorv i ugn med tomat, lök och potatismos

Fredag

  • Vegetarisk: Kockens val
  • Helstekt fläskkarré med potatisgratäng och rödvinssås
  • Fiskgratäng med färska grönsaker, vitvinssås och räkor

Lördag

Wallenbergare med lingon potatispuré och gröna ärtor

Söndag

Panko panerad fiskfilé med remouladsås och citron

Vi serverar bara svenskt kött.

Måndag

  • Vegetariskt: Blomkålsbiffar gurksallad med vitlök och yoghurt
  • Lasagne med tomat och parmesan
  • Panerad kyckling med sås på färsk ostronskivling

Tisdag

  • Vegetarisk: Morotsbiffar med stuvad vitkål, broccoli och rårakor
  • Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
  • Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot, purjolök, panko och basilikaolja

Onsdag

  • Vegetarisk: Zucchinibiffar med lagrad ost, örtsås ocg potatismos
  • Pannbiff med löksky och saltgurka

Torsdag

  • Vegetarisk: Lasagne bianco med basilika, spenat vitlök, körsbärs tomater ocg mozzarella
  • Parmesanostpanerad kyckling med gräddig tomatsås
  • Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg

Fredag

  • Kockens val
  • Marinerad kotlettrad med pepparsås och rostad potatis
  • Stekt fiskfilé med såsverte och citron

Lördag

Slottsstek med gräddsås, gelé och pressgurka

Söndag

Biffstroganoff med champinjoner, tomat och timjan

Vi serverar bara svenskt kött.

Måndag

  • Vegetariskt: Moussaka på ärtfärs med färska örter och mozzarella
  • Helstekt fläskkarré , pepparsås och purjolöks potatis
  • Fisk och skaldjursgryta med färska grönsaker, citron och örter

Tisdag

  • Vegetarisk: Bönbiffar med linser och sås på tomat, chili, vitlök och soltorkade tomater
  • Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt nävgröt
  • Marinerad kyckling med äppelcidersås

Onsdag

  • Vegetarisk: Biffar på åkerböna och västerbottenost med citronyoghurt
  • Ostfylld schnitzel, skysås, kryddsmör och stekpotatis samt gröna ärtor

Torsdag

  • Vegetarisk: Gul- och gråärtsbiffar med blomkål och dragonsås
  • Panerad fiskfilé med sås på äpple, kapris och gräslök
  • Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk Gård

Fredag

  • Kockens val
  • Oxjärpar med gräddsås, stekta champinjoner och lingon
  • Laxlasagne med dill, gräslök och räkor

Lördag

Majskyckling med grillade grönsaker, örtsmör med citron och vitlök

Söndag

Panerad benfri kotlett med ädelostsås och rostadpotatis

Vi serverar bara svenskt kött.

Måndag

  • Vegetariskt: Risottobiffar med fänkål, bönor och champinjoner
  • Panerad fiskfilé med remouladsås och citron
  • Kalvfärs biffar med timjansås och brytbönor

Tisdag

  • Vegetariskt: Morotsbiffar med svartrot, broccoli, pumpa kärnor och raggmunk
  • Stekt rimmat sidfläsk med raggmunk och lingon
  • Sejfilé med grönsaker panko och basilika

Onsdag

  • Vegetariskt: Lasagne med aubergine, körsbärs tomater, mozzarella och chilicréme
  • Nattbakad högrev bbq med bearnaisesås och rostad potatis

Torsdag

  • Vegetarisk: Rödbetsbiffar med solroskärnor, fetaost och honungs, citronyoghurt
  • Pankopanerad kyckling med dijon och dragonsås
  • Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor och örter

Fredag

  • Kockens val
  • Cajunkryddad kotlettrad med rödvinssås och kryddsmör
  • Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, chorizo och kräftstjärtar

Lördag

Nötstek med gräddsås, gelé och broccoli

Söndag

Wallenbergare med potatismos och lingon

Vi serverar bara svenskt kött.

Måndag

  • Vegetariskt: Gulbetsbiffar, stekt svamp, picklad rödlök och smetana
  • Opera strömming med potatismos och lingon
  • Kyckling flygande Jakob med ris

Tisdag

  • Vegetarisk: Blomkålsbiffar med purjolök, fetaost och vitlöksdipp
  • Lasagne med körsbärstomater och parmesan
  • Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt stuvad morot

Onsdag

  • Vegetarisk: Zucchinibiffar med parmesanost och rostade rödbetor
  • Pannbiffar med löksky, potatismos och lingon

Torsdag

  • Vegetarisk: Pasta med grillade grönsaker, linser, örter och tomat
  • Rostbiff med rödvinssky och fransk potatisgratäng
  • Stekt panerad fiskfilé med kall örtsås och citron

Fredag

  • Kockens val
  • Örtmarinerad kyckling med sås på tre sorters peppar
  • Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg

Lördag

Nötstek med gräddsås, gelé och broccoli

Söndag

Ostfylld schnitzel med rödvinssky och örtsmör

 

Vi serverar bara svenskt kött.


Måndag

  • Vegetariskt: Biffar på ärtfärs fänkål och purjolök med äppelsatziki
  • Skånsk kalops på högrev med inlagda rödbetor
  • Sejryggfilé med basilikasås och färska grönsaker

Tisdag

  • Vegetarisk: Wok på färska grönsaker, bönor, nudlar och koriander
  • Stekt rimmat sidfläsk med rårakor & lingon
  • Kyckling tikka masala med koriander och ris

Onsdag

  • Vegetarisk: Lasagne med aubergine, kidneybönor, körsbärs tomater, mozzarella och chilicréme
  • Färsbiffar med pepparsås och gröna ärtor

Torsdag

  • Vegetarisk: Sötpotatisbiffar fetaostcréme med mynta och rostad potatis
  • Kyckling lasagne med tomat och parmesan
  • Panerad sejryggfilé med avokado créme med lime och chili

Fredag

  • Kockens val
  • Bbq-rubbad fläskkarré bearnaisesås med tomat och rostad potatis
  • Oxbringa med pepparrotsås rotsaker och rosmarin

Lördag

Pankopanerad fläsknoissete med purjolöks potatis och broccoli

Söndag

Nötstek med gräddsås, brysselkål och gelé

 

Vi serverar bara svenskt kött.


Bröd

  • Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
  • Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
  • Räksmörgås - 120 kronor

Tre snittar - 30 kronor/styck

  • Räk, dill och citron
  • Ost med päronconfite
  • Rulle med tomat, parmesan och basilika

Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Fetaostpaj med oliver

Fyra sallader

  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Rökt skinka och brieost - 99 kronor
  • Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
  • Räksallad - 120 kronor

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Mineralvatten och dricka - 20 kronor
  • Juice - 20 kronor

Hembakade kakor och frukt

  • Kaka - 25–35 kronor
  • Frukt - 10 kronor

  • Marinerad fläskfilé
  • Kycklingspett
  • Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Hembakad focaccia med paprikacréme
  • Oliver och soltorkade tomater
  • Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
  • Tomatsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Bönsallad
  • Blandsallad

Pris: 325 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Bönsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 189 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.

Prisinformation

  • Frukost: 89 kronor
  • Lunch vardag: 119 kronor
  • Lunch helg: 125 kronor
  • Middag: 89 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad