Guldkornet kök och kafé
På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!
Beställ på telefon: 010-834 83 08
Vecka 34 (18-24 augusti)
Måndag
- Vegetarisk: Biffar på röda linser, grå ärta och lagrad ost, rostad kål samt potatismos
- Opera strömming med potatismos och lingon
- Wok på kyckling, färska grönsaker och nudlar, med chilicréme
Tisdag
- Vegetarisk: Lasagne på bönor, körsbärstomater och parmesan
- Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Fiskfilé med tomat, kapris, sardeller, basilika och citron
Onsdag
- Vegetarisk: Risotto biffar med fänkål, svamp, bönor och svartrot
- Örtrik köttfärslimpa med bacon samt gräddig tomatsås med champinjoner och gräslök
Torsdag
- Vegetarisk: Tortillas fylld med kidneybönor, färska grönsaker och lagrad ost
- Panko panerad kyckling med dijonsenapsgräddsås
- Ostgratinerad falukorv i ugn med tomat, lök och potatismos
Fredag
- Vegetarisk: Kockens val
- Helstekt fläskkarré med potatisgratäng och rödvinssås
- Fiskgratäng med färska grönsaker, vitvinssås och räkor
Lördag
Wallenbergare med lingon potatispuré och gröna ärtor
Söndag
Panko panerad fiskfilé med remouladsås och citron
Vi serverar bara svenskt kött.
Vecka 35 (26 -31 augusti)
Måndag
- Vegetariskt: Blomkålsbiffar gurksallad med vitlök och yoghurt
- Lasagne med tomat och parmesan
- Panerad kyckling med sås på färsk ostronskivling
Tisdag
- Vegetarisk: Morotsbiffar med stuvad vitkål, broccoli och rårakor
- Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot, purjolök, panko och basilikaolja
Onsdag
- Vegetarisk: Zucchinibiffar med lagrad ost, örtsås ocg potatismos
- Pannbiff med löksky och saltgurka
Torsdag
- Vegetarisk: Lasagne bianco med basilika, spenat vitlök, körsbärs tomater ocg mozzarella
- Parmesanostpanerad kyckling med gräddig tomatsås
- Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg
Fredag
- Kockens val
- Marinerad kotlettrad med pepparsås och rostad potatis
- Stekt fiskfilé med såsverte och citron
Lördag
Slottsstek med gräddsås, gelé och pressgurka
Söndag
Biffstroganoff med champinjoner, tomat och timjan
Vi serverar bara svenskt kött.
Vecka 36 (1 -7 september)
Måndag
- Vegetariskt: Moussaka på ärtfärs med färska örter och mozzarella
- Helstekt fläskkarré , pepparsås och purjolöks potatis
- Fisk och skaldjursgryta med färska grönsaker, citron och örter
Tisdag
- Vegetarisk: Bönbiffar med linser och sås på tomat, chili, vitlök och soltorkade tomater
- Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt nävgröt
- Marinerad kyckling med äppelcidersås
Onsdag
- Vegetarisk: Biffar på åkerböna och västerbottenost med citronyoghurt
- Ostfylld schnitzel, skysås, kryddsmör och stekpotatis samt gröna ärtor
Torsdag
- Vegetarisk: Gul- och gråärtsbiffar med blomkål och dragonsås
- Panerad fiskfilé med sås på äpple, kapris och gräslök
- Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
Fredag
- Kockens val
- Oxjärpar med gräddsås, stekta champinjoner och lingon
- Laxlasagne med dill, gräslök och räkor
Lördag
Majskyckling med grillade grönsaker, örtsmör med citron och vitlök
Söndag
Panerad benfri kotlett med ädelostsås och rostadpotatis
Vi serverar bara svenskt kött.
Vecka 37 (8 -14 september)
Måndag
- Vegetariskt: Risottobiffar med fänkål, bönor och champinjoner
- Panerad fiskfilé med remouladsås och citron
- Kalvfärs biffar med timjansås och brytbönor
Tisdag
- Vegetariskt: Morotsbiffar med svartrot, broccoli, pumpa kärnor och raggmunk
- Stekt rimmat sidfläsk med raggmunk och lingon
- Sejfilé med grönsaker panko och basilika
Onsdag
- Vegetariskt: Lasagne med aubergine, körsbärs tomater, mozzarella och chilicréme
- Nattbakad högrev bbq med bearnaisesås och rostad potatis
Torsdag
- Vegetarisk: Rödbetsbiffar med solroskärnor, fetaost och honungs, citronyoghurt
- Pankopanerad kyckling med dijon och dragonsås
- Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor och örter
Fredag
- Kockens val
- Cajunkryddad kotlettrad med rödvinssås och kryddsmör
- Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, chorizo och kräftstjärtar
Lördag
Nötstek med gräddsås, gelé och broccoli
Söndag
Wallenbergare med potatismos och lingon
Vi serverar bara svenskt kött.
Vecka 38 (15 -21 september)
Måndag
- Vegetariskt: Gulbetsbiffar, stekt svamp, picklad rödlök och smetana
- Opera strömming med potatismos och lingon
- Kyckling flygande Jakob med ris
Tisdag
- Vegetarisk: Blomkålsbiffar med purjolök, fetaost och vitlöksdipp
- Lasagne med körsbärstomater och parmesan
- Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt stuvad morot
Onsdag
- Vegetarisk: Zucchinibiffar med parmesanost och rostade rödbetor
- Pannbiffar med löksky, potatismos och lingon
Torsdag
- Vegetarisk: Pasta med grillade grönsaker, linser, örter och tomat
- Rostbiff med rödvinssky och fransk potatisgratäng
- Stekt panerad fiskfilé med kall örtsås och citron
Fredag
- Kockens val
- Örtmarinerad kyckling med sås på tre sorters peppar
- Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg
Lördag
Nötstek med gräddsås, gelé och broccoli
Söndag
Ostfylld schnitzel med rödvinssky och örtsmör
Vi serverar bara svenskt kött.
Vecka 39 (22 -28 september)
Måndag
- Vegetariskt: Biffar på ärtfärs fänkål och purjolök med äppelsatziki
- Skånsk kalops på högrev med inlagda rödbetor
- Sejryggfilé med basilikasås och färska grönsaker
Tisdag
- Vegetarisk: Wok på färska grönsaker, bönor, nudlar och koriander
- Stekt rimmat sidfläsk med rårakor & lingon
- Kyckling tikka masala med koriander och ris
Onsdag
- Vegetarisk: Lasagne med aubergine, kidneybönor, körsbärs tomater, mozzarella och chilicréme
- Färsbiffar med pepparsås och gröna ärtor
Torsdag
- Vegetarisk: Sötpotatisbiffar fetaostcréme med mynta och rostad potatis
- Kyckling lasagne med tomat och parmesan
- Panerad sejryggfilé med avokado créme med lime och chili
Fredag
- Kockens val
- Bbq-rubbad fläskkarré bearnaisesås med tomat och rostad potatis
- Oxbringa med pepparrotsås rotsaker och rosmarin
Lördag
Pankopanerad fläsknoissete med purjolöks potatis och broccoli
Söndag
Nötstek med gräddsås, brysselkål och gelé
Vi serverar bara svenskt kött.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
- Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
- Räksmörgås - 120 kronor
Tre snittar - 30 kronor/styck
- Räk, dill och citron
- Ost med päronconfite
- Rulle med tomat, parmesan och basilika
Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Fetaostpaj med oliver
Fyra sallader
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Rökt skinka och brieost - 99 kronor
- Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
- Räksallad - 120 kronor
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Mineralvatten och dricka - 20 kronor
- Juice - 20 kronor
Hembakade kakor och frukt
- Kaka - 25–35 kronor
- Frukt - 10 kronor
Buffé Guldkornet
- Marinerad fläskfilé
- Kycklingspett
- Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Hembakad focaccia med paprikacréme
- Oliver och soltorkade tomater
- Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
- Tomatsallad
- Kronärtskocksallad
- Bönsallad
- Blandsallad
Pris: 325 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Bönsallad
- Kronärtskocksallad
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 189 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.
Prisinformation
- Frukost: 89 kronor
- Lunch vardag: 119 kronor
- Lunch helg: 125 kronor
- Middag: 89 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.
Kontaktinformation
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se