Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!

Beställ på telefon: 010-834 83 08

Måndag

  • Vegetariskt: Bönbiffar med sås på soltorkade tomater och basilika
  • Sejrygg med hummersås, räkor och dill
  • Tortillas fylld med kyckling, färska grönsaker och chilicréme

Tisdag

  • Vegetarisk: Sötlupinbiffar med picklad kålrabbi och gräslök
  • Stekt rimmat sidfläsk med nävgröt, lingon eller löksås
  • Panerad fiskfilé med kall romsås, örter och citron

Onsdag

  • Vegetarisk: Åkerbönsbiffar med Västerbottenost, champinjon och gräslöksås
  • Helstekt fläskkarré, bearnaisesås och råstekt potatis med purjolök

Torsdag

  • Vegetarisk: Pasta bolognese på ärtfärs med rödvin och parmesan
  • Kyckling med gräddkokta champinjoner i vitvin och gräslök
  • Kålpudding med gräddsås och lingon

Fredag

  • Kockens val
  • Schnitzel, skysås och vitlökssmör med örter samt gröna ärtor
  • Pasta med färska grönsaker, skaldjur och saffransaioli

Lördag

Fylld kotlettrad med örter och lagrad ost samt ugnsrostad potatis

Söndag

Porterstek med pressgurka och svartvinbärsgelé

 

Vi serverar bara svenskt kött.

Måndag

  • Vegetariskt: Biffar på röda linser, grå ärta och lagrad ost, rostad kål samt potatismos
  • Operaströmming med potatismos och lingon
  • Wok på kyckling, färska grönsaker och nudlar

Tisdag

  • Vegetarisk: Lasagne på bönor, körsbärstomater och parmesan
  • Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
  • Fiskfilé med tomat, kapris, sardeller, basilika och citron

Onsdag

  • Vegetarisk: Risottobiffar med fänkål, svamp, bönor och svartrot
  • Örtrik köttfärslimpa med bacon samt gräddig champinjonsås med gräslök

Torsdag

  • Vegetarisk: Tortillas fylld med kidneybönor färska grönsaker och lagrad ost
  • Pankopanerad kyckling med dijonsenapsgräddsås
  • Ostgratinerad falukorv i ugn med tomat, lök och potatismos

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Helstekt fläskkarré med potatisgratäng och rödvinssås
  • Fiskgratäng med färska grönsaker vitvinssås och räkor

Lördag

Wallenbergare med lingon potatispuré och gröna ärtor

Söndag

Pankopanerad fiskfilé med remouladsås och citron

 

Vi serverar bara svenskt kött.

Bröd

  • Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
  • Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
  • Räksmörgås - 120 kronor

Tre snittar - 30 kronor/styck

  • Räk, dill och citron
  • Ost med päronconfite
  • Rulle med tomat, parmesan och basilika

Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Fetaostpaj med oliver

Fyra sallader

  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Rökt skinka och brieost - 99 kronor
  • Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
  • Räksallad - 120 kronor

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Mineralvatten och dricka - 20 kronor
  • Juice - 20 kronor

Hembakade kakor och frukt

  • Kaka - 25–35 kronor
  • Frukt - 10 kronor

  • Marinerad fläskfilé
  • Kycklingspett
  • Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Hembakad focaccia med paprikacréme
  • Oliver och soltorkade tomater
  • Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
  • Tomatsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Bönsallad
  • Blandsallad

Pris: 325 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Bönsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 189 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.

Prisinformation

  • Frukost: 89 kronor
  • Lunch vardag: 119 kronor
  • Lunch helg: 125 kronor
  • Middag: 89 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?