Guldkornet kök och kafé
På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!
Beställ på telefon: 010-834 83 08
Vecka 40 (29 september - 5 oktober)
Måndag
- Vegetariskt: Bönbiffar med sås på soltorkade tomater och basilika
- Sejrygg med hummersås, räkor och dill
- Tortillas fylld med kyckling, färska grönsaker och chilicréme
Tisdag
- Vegetarisk: Sötlupinbiffar med picklad kålrabbi och gräslök
- Stekt rimmat sidfläsk med nävgröt, lingon eller löksås
- Panerad fiskfilé med kall romsås, örter och citron
Onsdag
- Vegetarisk: Åkerbönsbiffar med Västerbottenost, champinjon och gräslöksås
- Helstekt fläskkarré, bearnaisesås och råstekt potatis med purjolök
Torsdag
- Vegetarisk: Pasta bolognese på ärtfärs med rödvin och parmesan
- Kyckling med gräddkokta champinjoner i vitvin och gräslök
- Kålpudding med gräddsås och lingon
Fredag
- Kockens val
- Schnitzel, skysås och vitlökssmör med örter samt gröna ärtor
- Pasta med färska grönsaker, skaldjur och saffransaioli
Lördag
Fylld kotlettrad med örter och lagrad ost samt ugnsrostad potatis
Söndag
Porterstek med pressgurka och svartvinbärsgelé
Vi serverar bara svenskt kött.
Vecka 41 (6 oktober - 12 oktober)
Måndag
- Vegetariskt: Biffar på röda linser, grå ärta och lagrad ost, rostad kål samt potatismos
- Operaströmming med potatismos och lingon
- Wok på kyckling, färska grönsaker och nudlar
Tisdag
- Vegetarisk: Lasagne på bönor, körsbärstomater och parmesan
- Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Fiskfilé med tomat, kapris, sardeller, basilika och citron
Onsdag
- Vegetarisk: Risottobiffar med fänkål, svamp, bönor och svartrot
- Örtrik köttfärslimpa med bacon samt gräddig champinjonsås med gräslök
Torsdag
- Vegetarisk: Tortillas fylld med kidneybönor färska grönsaker och lagrad ost
- Pankopanerad kyckling med dijonsenapsgräddsås
- Ostgratinerad falukorv i ugn med tomat, lök och potatismos
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Helstekt fläskkarré med potatisgratäng och rödvinssås
- Fiskgratäng med färska grönsaker vitvinssås och räkor
Lördag
Wallenbergare med lingon potatispuré och gröna ärtor
Söndag
Pankopanerad fiskfilé med remouladsås och citron
Vi serverar bara svenskt kött.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
- Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
- Räksmörgås - 120 kronor
Tre snittar - 30 kronor/styck
- Räk, dill och citron
- Ost med päronconfite
- Rulle med tomat, parmesan och basilika
Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Fetaostpaj med oliver
Fyra sallader
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Rökt skinka och brieost - 99 kronor
- Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
- Räksallad - 120 kronor
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Mineralvatten och dricka - 20 kronor
- Juice - 20 kronor
Hembakade kakor och frukt
- Kaka - 25–35 kronor
- Frukt - 10 kronor
Buffé Guldkornet
- Marinerad fläskfilé
- Kycklingspett
- Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Hembakad focaccia med paprikacréme
- Oliver och soltorkade tomater
- Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
- Tomatsallad
- Kronärtskocksallad
- Bönsallad
- Blandsallad
Pris: 325 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Bönsallad
- Kronärtskocksallad
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 189 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.
Prisinformation
- Frukost: 89 kronor
- Lunch vardag: 119 kronor
- Lunch helg: 125 kronor
- Middag: 89 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.
Kontaktinformation
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se